Advies en begeleiding

Communicatie. Marketing.
Online, offline en social media.

Start je als zelfstandige? Of ben je al een tijdje actief en wil je verdieping van je (online) communicatie & marketing? Zoek je voor je bedrijf ondersteuning bij interne marketing-/communicatie-projecten? Voor al deze vragen en opdrachten ben ik inzetbaar.

Mocht je op marketinggebied starten of aanscherping willen dan begeleid ik je in een aantal heldere stappen. Deze zijn hieronder beschreven. Wat voor jou van toepassing is bepalen we in een persoonlijk kennismakingsgesprek. Elke offerte wordt op maat gemaakt. Wil je meer informatie? Mail of bel me! 
Klik hier voor contact.

Voordat we stappen maken: Kennismaking

Dit kan persoonlijk door een afspraak in te plannen of telefonisch als de afstand groter of de tijd beperkt is. Gelegenheid voor kennismaking vinden we altijd!

Dit eerste gesprek is altijd kosteloos en vrijblijvend.

Stap 1

Vaststellen zakelijke identiteit

Wie ben je? Wat doe je? Hoe onderscheid je je van je concurrenten? Wie is je doelgroep? Nee echt, wie is je doelgroep, heb je al hun kenmerken echt goed vastgesteld? Waar tref je deze doelgroep, online en offline? En met welke boodschap?

In een sessie komen we tot alle wezenlijke antwoorden op vragen om te komen tot je eigen, onderscheidende propositie. Heb je deze al maar heb je het idee dat er wat ontbreekt? Dan lopen we ‘m samen door en scherpen deze waar nodig aan. Na afloop werk ik hetgeen we hebben vastgesteld voor je uit in een document dat je kunt gebruiken bij je verdere bedrijfsactiviteiten, danwel als briefingsdocument voor vormgevers die in beeld komen bij stap 2.

Stap 2

Visuele Identiteit

Aan de hand van je propositie en communicatie uitgangspunten gaat een vormgever aan de slag om dit te vertalen naar een visuele identiteit. Denk hierbij aan logo, visitekaartje, ontwerp voor je website of social media kanalen etc. Heb je al een huisstijl, heb je hier zelf een partij voor, of ga je het (op onderdelen) zelf doen? Helemaal prima natuurlijk. Heb je dit niet, dan kan ik je uit mijn netwerk geschikte mensen en bedrijven adviseren. De kosten voor stap 2 zijn afhankelijk van hetgeen je nodig hebt en bestaan meestal uit de onderdelen:

  • huisstijl ontwerpen en realisatie
  • fotografie en/of beelden
  • teksten

Stap 3

Contentkalender

Je weet wie je bent. Je kent je doelgroep. Alles staat klaar. Nu moet je doelgroep het nog te weten komen!

Om je te begeleiden om op het juiste moment, de juiste doelgroep met de juiste boodschap te bereiken stellen we samen een contentkalender op. Dit geeft je per kwartaal, half jaar of jaar (wat je maar wilt) een overzicht van wat je op welk moment gaat doen. Handig, want op deze manier vergeet je geen doelgroep, weet je zeker dat alles wat je wilt vertellen aan bod komt en kun je in rustige periodes vooruit werken en/of zorgen dat je doelgroep toch van je hoort, ook als je op vakantie bent. Een contentkalender heeft naast strategie alles te maken met plannen en vooruitdenken op communicatie en marketing gebied. Zo houd je tijd over voor waar het om draait: jouw eigen vak uitoefenen en bezig zijn met je klanten!

Stap 4

Contentbeheer

Heb je alles uit stap 1 t/m 3 voor elkaar, maar kom je er zelf echt niet aan toe  om je mediakanalen in te richten of te onderhouden?

Of weet je niet goed waar te beginnen en wil je de startfase aan een professional overlaten? Dan kan ik je daarbij helpen.

In overleg kan ik de voor jou meest geschikte mediakanalen (ook Social Media platforms zoals Facebook, Instagram en Twitter) inrichten, danwel gedurende een korte of langere tijd voor jou beheren en vullen.

Misschien geef je het liever niet volledig uit handen maar zoek je naar een samenwerking? Ook dat kan natuurlijk.

Neem contact met me op om af te stemmen welke stappen jij wilt maken. Of dit één stap (tegelijk) is of meerdere bepaal je zelf. 

Voor specifieke marketing & communicatie vragen
is maatwerk mogelijk.

Klik hier en neem contact met me op voor de mogelijkheden!